Make your own free website on Tripod.com

Pojedini planinarski domovi u 

Srbiji i Crnoj Gori


Svako ko se makar jednom našao u situaciji da oseti surove i nepredvidive ćudi planinske klime dobro poznaje šta znači čvrsti objekat u takvim okolnostima. Ponekad, život planinara može zavisiti od informacije, blizine ili opremljenosti  planinarskog doma. Osim toga postojanje čvrstog objekta na određenoj lokaciji omogućava  lakše i sigurnije organizovanje planinarskih tura i obilaske zanimljivih područija. 
Zbog svega toga dat je ovaj prikaz domova u Srbiji i 
Crnoj Gori.
Planinarski domovi, u našoj zemlji su većinom vlasništvo pojedinih pl. društava, koji manje ili više uspešno vode brigu o njima. Planinari u njima mogu dobiti smeštaj po vrlo povoljnim uslovima.   

U ovom prikazu dat je najveći deo planinarskih domova na našim prostorima. Prema nekim podacima ukupan broj domova i pl. kuća je oko 50.

Pri Planinarskom savezu Srbije postoji Komisija za domove, kojoj se možete obratiti za informacije u vezi istih:

Komisija za planinarske objekte
Planinarskog saveza Srbije
Borivoje Veljković, PSD "Poštar" Novi Sad,
Kralja Aleksandra 22,
21000 NoviSad

Važno upozorenje: 

Informacije su date na osnovu "Priloga Planinarskog glasnika", lista PSS-a. Podaci su orijentacioni, jer je moguće je da je u međuvremenu došlo do nekih izmena. Molimo vas da pre polaska na put kontaktirate planinarska društva, vlasnike domova koje ste zainteresovani da posetite!!!

Planinarska društva koja žele da objavimo podatke o njihovim domovima mogu nas obavestiti preko Email-a.

Početna strana