Make your own free website on Tripod.com

Planinarski domovi

FRUŠKA GORA
Planinarski dom
STRAŽILOVO
(Nadmorska visina 284 m)

Opis:
Dom se nalazi na stražilovskom bregu Čerat iznad živopisne stražilovske doline. To je spratna zgrada sa zidanim prizemljem i spratom od drvene građe. U prizemlju je kuhinja, velika i mala trpezarija i TV sala. Na spratu je 10 soba sa ukupno 72 ležaja. Na oba etaža postoje kupatilo i WC. Dom ima struju i tehničku vodu iz vodovoda vezanog za bazen. Snabdevanje pijaćom vodom je sa obližnjeg izvora udaljenog oko 100 m. Objekat raspolaže kompletnim inventarom za spremanje hrane. Trpezarija, društvena sala i dve velike sobe se greju pećima na čvrsto gorivo. Ovo je najveći pl. objekat na Fruškoj gori i njime upravlja PD "Stražilovo" iz Sremskih Karlovaca. Organizovane grupe se moraju najaviti i to na adresu: PD "Stražilovo", poš. fah. 13 ili na tel. Miroslava Radujkovića 021/882-464.
Prilaz:
Do doma se stiže asfaltnim putem 5 km. od Sremskih Karlovaca do stražilovske doline, a potom planinarskom stazom ili širokim šumskim putem - serpentinama još oko 500 m. U letnjoj sezoni saobraća autobus iz Novog Sada.
Izleti:
Manastiri Velika Remeta, Grgeteg, Brankov grob, preko Bukovičkih ledina do Stolova, Doma pod Glavicom i Doma odmora "Elektrovojvodine" na grebenu Fruške gore.

Planinarski domovi / Početna strana