R A F T I N G (s p l a v a r e n j e) i P L A N I N A R E N J E

 

 

   

 

"IBAR 1"

 

 

 

 1. Akcija počinje u Beogradu na glavnoj železničkoj stanici ispred "Plave lokomotive"    29.juna.2001 .g. u 16 časova, i završava u Beogradu, na istom mestu, 10.jula.2001.g. oko 22 časa, u ukupnom trajanju od 12 dana.

 2. Prevoz: minibus – na raspolaganju je tokom cele akcije, odnosno svih 12 dana.

 3. Broj učesnika akcije: 20

 4. Akcija se sastoji od planinarenja i raftinga (splavarenja)

              Planinarenje se odvija na planinama Stolovi (1375), Željin (1785) i Studena Planina (1355) sa boravkom u pl. domu "Zorica Gizdović" (oko 700) u Brezni kraj Kraljeva, i na planini Beljanica (1339) sa boravkom u pl. domu "Dom u Lisinama" (oko 370) na Beljanici.Obilazak manastira Žiča, Ljubostinja i Manasija.
              Rafting (splavarenje) je na velikim gumenim čamcima, a odvija na rekama Ibar, Zapadna Morava i Velika Morava od Ušća ili Maglića (zavisno od nivoa vode) na Ibru do Ćuprije na Velikoj Moravi u ukupnoj dužini od oko 160 km.Splavarenje će trajati 6 dana sa 5 kampovanja.

 5. Obavezna oprema: šator ili obezbeđeno mesto u šatoru, podloška ("armaflex"), vreća za spavanje, pribor za jelo (porcija, kašika, viljuška, nož), sredstvo i oprema za pranje pribora za jelo, baterijska lampa sa rezervnim uloškom.

 6. Prijave: utorkom posle 19,30 časova kod vođe puta u prostorijama PD"Pobeda" ul. Mačvanska br.8, Beograd.

 7. Akonatacija: 2.100,00 din. (70 DM).
  Poslednji rok za uplatu celokupnog iznosa je 19 juni.2001.g. u 20 časova.

 8. Cena: bez hrane 5.100,00 din. (170,00 DM)
              sa hranom
  7.050,00 din. (235,00 DM)
  Cena obuhvata troškove puta, spavanja u pl. domovima i troškove splavarenja (čamaci, dnevnice za posadu čamaca, gorivo za vanbrodske motore tamo gde su oni potrebni, i sl.).

Napomena u vezi hrane: predviđaju se dva obroka dnevno u trajanju od 10 dana.

Uslov: da bi se obezbedili ovi obroci, potrebna je prijava najmanje 10 učesnika za ovaj vid ishrane.U suprotnom hrana za sve učesnike je u sopstvenom aranžmanu svakog učesnika akcije.Duž trase splavarenja postoji mogućnost nabavke osnovnih životnih namernica.
Ostala dva (2) dana, na Beljanici, hrana je u sopstvenoj režiji svakog učesnika akcije.Na Beljanici postoji prodavnica hrane.

 1. Učesnici ove akcije treba obavezno da ponesu: ličnu kartu, planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu, zdravstvenu knjižicu i novac.

 2. Sastanak učesnika, na kojima će vođa puta dati detaljna uputstva u vezi opreme koja treba da se ponese i organizacije puta, održaće se u prostorijama PD"Pobeda" ul. Mačvanska br.8, Beograd,  21.juna (četvrtak) u 17 časova i 26.juna (utorak) u 20 časova.

 3. Zainteresovani za ovu akciju mogu dobiti ovo obaveštenje preko Interneta na svojim kompjuterima, ukoliko pošalju svoje  E-mail adrese na E-mail adresu vođe puta.

 Beograd, 20.maj.2001.g.

  Vođa puta
      
                                                                                                                                                                                                      Šikić Vladimir

Početna strana