Make your own free website on Tripod.com

Poštovani prijatelji,
Ispred  PSD "Železničar"- Beograd  obraćamo Vam se sa nadom da ćete nam izaći u susret za ostvarenje akcije EKSPEDICIJA  - "KAVKAZ 2001"
kojom ovo Društvo obeležava 100 godina organizovanog planinarstva u Srbiji i 55 godina od osnivanja
PSD"Železničar"iz Beograda. Akcija bi obuhvatala uspon na najviši vrh KAVKAZA, ELBRUS  5.642 m i još nekoliko vrhova iznad 4.000 m (Donguz-Orun 4.454 m, Bzeduh 4.720 m,...).

Celokupna akcija bi bila izvedena u periodu 20.07 - 20.08.2001. godine.
Ekspediciju čini desetak školovanih alpinista i visokogoraca iz Društva, starosti od 17 do 27 godina, koji su peli skoro sve zahtevnije planine u našoj zemlji, kao i jedan broj vrhova u susednim zemljama (Bugarska - Musala 2925m, Vihren 2914m, Grčka - Olimp 2917m...), a sve kao priprema za ovaj poduhvat
.

Akcija je od posebnog značaja, jer ako se uspešno izvede biće prvenstvena u jubilarnoj godini za planinarstvo i alpinizam Srbije, a povećaće zainteresovanost mlađih naraštaja za ovaj vid sporta.

S obzirom na udaljenost i potrebnu opremu, cena ekspedicije prevazilazi naše mogućnosti, kako pojedinaca tako i Društva,  pa smo prinuđeni da potražimo pomoć od radnih organizacija, privatnih preduzeća i ljudi dobre volje koji imaju  razumevanja za ovaj vid sporta. Pomoć bi bila u vidu sponzorstva za opremu, putne troškove i hranu.

Ako se odlučite za ovaj vid saradnje, mi cemo vam se odužiti na način kakav bude dogovoren  ugovorom

                                                               Unapred zahvalni,

Vođa ekspedicije                                                               Podpredsednik Društva
Rade Pavlović                                                                           Slavica  Rakić
vodič PSS-a, m.b. 060

Početna strana